"Σύντομα κοντά σας...! "
" Κλικάρετε στο καλλιτέχνη που θέλετε και δείτε το βιογραφικό του..!! "

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Leningrad Cowboys - These Boots



Η απόλυτα cult φινλανδική μπάντα των Leningrad Cowboys

Leningrad cowboysLeningrad Cowboys

Με τη σημειολογική και συναισθηματική σύνδεση με το Gagarin 205 δεδομένη, το συγκρότημα που ακροβατεί ανάμεσα στο καλτ, την ποπ και την απόλυτη απουσία λογικής, θα ανεβεί στη σκηνή για να αφήσει το κοινό να αποφασίσει περί τίνος τελικά πρόκειται:
για ένα αινιγματικό performingact ή για μια μπάντα που σου αρέσει χωρίς να μπορείς να πεις γιατί, αλλά δεν σε νοιάζει κιόλας;

The Leningrad Cowboys…

Οι Leningrad Cowboys είναι μια ιδέα σε σύλληψη και εκτέλεση του σκηνοθέτη Aki Kaurismäki και εκλεκτών μελών της φινλανδικής ποπ πανκ σκηνής – για να μην υπάρχουν απορίες, φυσικά και οι Leningrad Cowboys γεννήθηκαν σε ένα μπαρ, φυσικά και είχαν μαμά το αλκοόλ, φυσικά και δεν είναι η συμβατική μουσική κολλεκτίβα.

Το όνομά τους ήταν ένα λοξό μειδίαμα στη Σοβιετική Υπερδύναμη και το setlist τους περιλάμβανε θρασείες εκδοχές κομματιών στιγματισμένων από τους Led Zeppelin, τους Beatles και τον Johnny Cash, αλλά και περιπαιχτικούς πειραματισμούς πάνω στους ModernTalking , τους ZZ Top ή τη Shirley Bassey. Η κολεκτίβα των εκκεντρικών ροκαμπιλάδων, λάτρεων του σοσιαλιστικού (υπερ) ρεαλισμού και των απίθανωνcovers δεν σταματούσε πουθενά.

Buena Vodka Social Club

Toν Νοέμβριο του 2011, η μπάντα κυκλοφόρησε έναν δίσκο με φρέσκο υλικό και αποχωρίστηκε (προσωρινά;) τις διασκευές, χωρίς φυσικά τα εκκεντρικά μέλη της να απαρνηθούν τον τίτλο τους ως κορυφαίων διασκεδαστών . Με αφορμή τη νέα κυκλοφορία Buena Vodka Social Club οι cowboysδοκιμάζουν τις δυνάμεις τους και στην πρωτότυπη σύνθεση – και εδώ, η λέξη κλειδί είναι το “πρωτότυπη”.

Γιατί οι Leningrad Cowboys δεν κολλάνε σε μουσικά στεγανά και συνδυάζουν τις πόλκες και το βαριετέ με το ροκ εν ρολ και το φολκ, χωρίς να παραλείπουν έγχορδα και πνευστά για πιο επικό αποτέλεσμα. Άλλωστε, τι λιγότερο να περιμένει κανείς από ένα συγκρότημα που συμπράτει με τη Χορωδία του Κόκκινου Στρατού και τα σπάει στη σκηνή του MTV με το ίδιο κέφι, επειδή μπορεί.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Radio Cult είναι ένας πειραματικός προς το παρόν διαδικτυακός ραδιοσταθμός, πόνημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Φίλων Cult. Αυτή η περίοδος του, είναι η δεύτερη καθώς είχε πρωτοξεκινήσει τον Δεκέμβρη του '09 και για ένα χρόνο ήταν ενεργός μέχρι που οι υποχρεώσεις των τότε "παραγωγών" δεν άφηναν χρονικά περιθώρια για την ενασχόληση τους με τον Cult. Στις αρχές του 2012 ο βασικός κορμός ξανασυγκροτήθηκε, με αποτέλεσμα ο Cult να εκπέμψει ξανά. Ένας από τους βασικούς λόγους που υπάρχει, είναι η αγάπη των δημιουργών του για την μουσική. Δυστυχώς μέσα στον κυκεώνα της μουσικής υποκουλτούρας που μας έχει τυλίξει τα τελευταία χρόνια, είναι πολύ δύσκολο να επιβιώσει η καλή-ποιοτική μουσική και πλέον -με ελάχιστες ερτζιανές εξαιρέσεις- η μουσική παιδεία έγκειται αποκλειστικά στην ατομική πρωτοβουλία. Έμεις αυτό που θέλουμε είναι να βοηθήσουμε να διατηρηθούν τα τραγούδια που πραγματικά έχουν κάτι να πουν και δεν δημιουργήθηκαν μόνο για να γεμίσει το ταμείο των εταιρειών και των δημιουργών τους. Εξάλλου αν το καλό τραγούδι είναι κάτι το υποκειμενικό, τότε καλλιτέχνες όπως ο Άσιμος, ο Gallagher και ο Bashlachev που στην εποχή τους "κυνηγήθηκαν" τώρα δεν θα έπρεπε να τους γνωρίζει κανείς. Ευτυχώς για εμάς και εσάς όμως, δεν έγινε έτσι. Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που ακόμα αγαπούν την καλή μουσική και θέλουν να την μοιράζονται με τους άλλους... Κάτι τέτοιοι τύποι είμαστε και εμείς... Καλώς ήρθατε στον Radio Cult!
 

Κατερίνα Γώγου

Milford Sound in New Zealand
hit counter

Janis Joplin

Milford Sound in New Zealand

Μάνος Λοϊζος

Milford Sound in New Zealand
Copyright 2010 .. All rights reserved.

rss digg delicious facebook